29.07.11

Vodotěsné pouzdro na mobil

Protože jsem si z letošní dovolené chtěl přivést hlavně záběry ze šnorchlování, tak jsem už při vybírání dovolené uvažoval nad tím, jak toto co nejlépe provést. Protože jsem klasicky uvažoval a kalkuloval tak dlouho, že už bylo takřka za 5 minut dvanáct, tak jsem se rozhodl pro následující. A podotýkám, že rozhodně nelituji.
Vlastním mobilní telefon Nokia E7-00, ano, ta s toliko propíraným fotoaparátem. Nutno říct, že kromě záběrů do cca 50cm jsou fotky dobré. Důležité je i to, že video snímá v HD kvalitě. Zkrátka jako snímací zařízení jsem se rozhodl pro nokii a dal tak přednost našemu postaršímu kompaktnímu foťáku (hlavně kvůli videu).
Abych mohl telefon ponořit, samozřejmě jsem potřeboval vyřešit nějaké vodotěsné pouzdro. Nakonec jsem chvíli před odletem zašel do Sunnysoftu a přímo v obchodě si pouzdro vybral (nicméně jinde seženete určitě i za lepší cenu). Hlavně jsem si chtěl vyzkoušet, jestli se nokie do obalu vejde. Nejlépe na mě zapůsobilo vodotěsné pouzdro DiCAPac WP-711. Pevný gumoplast, důvěryhodně působící několikanásobný uzavírací mechanismus, tvrzený průzor pro objektiv, šňůrka pro uchycení - ideální.
První potopení jsem vyzkoušel hned doma v umyvadle. Musím říct, že se mi svíral žaludek, když jsem ne-zrovna-levný mobil umisťoval pod tekoucí vodu. Podstatné ale je, že voda se dovnitř nedostala a stejnou zkušenost mám zatím z celé doby používání. Vrstva obalu vůbec nebrání ovládání telefonu přes dotykový display.
V Egyptě na šnorchlování jsem šel už celkem najisto vybaven tak, abych nasnímal co nejvíce rybek , korálů a další podmořské havěti. Jediné, co mě zarazilo je to, že pod vodou display (s kapacitní technologií) na dotyk nereaguje, snímkování je tedy potřeba klasicky přes tlačítkovou spoušť fotoaparátu, případně natáčení spustit ještě před ponořením. Záběry jsou ovšem nerušeny plastovým průzorem (ten zcela přilne k čočce foťáku), takže fotky i video pořízené pod vodou vypadají bezvadně. To můžete ohodnotit sami níže (video ještě přidám, až to trochu protřídím a sestříhám). Nezkoušel jsem s tím jít do hloubky (kvůli tlaku), ale do 2metrů je použití v pořádku. Výrobce udává dokonce 10metrů, ale já jsem Pan opatrný.
Za mě tedy platí- pokud chcete zkusit snímání podvodního světa a nechcete investovat mnoho, doporučuji vám vyzkoušet vodotěsné pouzdro pro váš mobilní telefon.


  Pokud se Vám můj článek líbil, tak nejlépe mě odměníte buď sdílením článku a/nebo kliknutím na reklamu v pravém sloupci, díky!:-)  

1 komentář:

  1. Potřebujete naléhavé peníze? Můžeme pomoci! Máte problémy nebo máte problémy? Tímto způsobem vám dáváme příležitost rozvíjet nový vývoj. Jako bohatá osoba cítím povinnost pomáhat lidem, kteří se jim snaží dát šanci. Každý si zaslouží druhou šanci, a protože vláda selže, budou muset pocházet od ostatních. Žádná částka není příliš pro nás a splatnost, kterou určíme vzájemnou dohodou. Žádné překvapení, žádné další náklady, ale pouze dohodnuté částky a nic jiného. Nečekejte a nezapomeňte na tento příspěvek. Zadejte částku, kterou chcete požádat, a my vás budeme kontaktovat se všemi možnostmi. kontaktujte nás dnes na garciajsacramento@gmail.com Potřebujete naléhavé peníze? Můžeme pomoci!

    OdpovědětVymazat